Verhaalelement 4 Portland Pen schrijfwedstrijd

Ik hoop dat jullie zin hebben om te gaan schrijven! Hier is het laatste element van de Portland Pen schrijfwedstrijd.

De treinconducteur zorgt voor een plottwist, of vult het verhaal in ieder geval op een verrassende manier aan. De treinconducteur is een derde hoofdpersonage en mag niet de rol van je held of de gesprekspartner vervullen.
* Het mag blijken dat hij aan de noodrem heeft getrokken om voor stilstand van de trein te zorgen. Nu wil hij de passagiers vermoorden.
* Als hij ziet dat er iets tussen jouw helden op aan het bloeien is, mag hij een getalenteerde zanger zijn die een serenade improviseert.
* Hij mag jouw held op een vrije treinrit trakteren wanneer je held iets verrassends (voor hem) doet.

Enzovoorts. Eens te meer, laat je fantasie de vrije loop!

De rol van de treinconducteur moet natuurlijk wel enigszins te herleiden zijn. Lees daarvoor de blogs over cliffhangers en plottwists.

Daar komt een conducteur aan! Wat voegt deze persoon nog aan je verhaal toe?
Foto door Jonny Rothwell op Unsplash.

Een laatste tip: je kan de conducteur redelijk makkelijk een cliché-rol geven, zoals in de eerste twee voorbeelden hierboven. Die zijn redelijk standaard voor een invulling van een liefdes-of horrorverhaal.
Als je een cliché kan vermijden, is dat een pluspunt. Maar daar ga ik een verhaal niet per se op afkeuren. Zoals altijd bij een goed verhaal gaat het erom dat en hoe je een persoonlijke draai aan het verhaal geeft. Laat in deze (laatste) fase van het verhaal zien dat jij je verhaal en personages goed hebt uitgedacht. Laat bijvoorbeeld eerdergenoemde omstandigheden, symbolieken of karaktertrekken terugkomen.

Succes en vooral heel veel plezier met schrijven. Ik kijk erg uit naar jullie inzendingen! Deel en like de schrijfwedstrijd, het kan de prijzenpot nog steeds verhogen. Aanstaande maandag maak ik die definitief bekend door de wedstrijdpagina te updaten. Als je de andere verhaalelementen nog eens door wil lezen, klik dan hier.

2 gedachten over “Verhaalelement 4 Portland Pen schrijfwedstrijd

 1. Hallo,

  Ik heb een vraagje over de Portland Pen wedstrijd. Is deze wedstrijd al afgelopen, en indien niet, tegen wanneer en hoe kan ik een verhaal insturen?

  Alvast bedankt en fijne vakantie,

  Vriendelijke groeten,

  Ann Claeys

  Like

  1. Hallo Ann,
   Bedankt voor het bericht en de interesse voor de schrijfwedstrijd!
   Je inzending is tot en met maandag 11 juli 17.00 van harte welkom. Je kan hem versturen naar nadinevandesande@outlook.com, met als onderwerp ‘Portland Pen’.
   Ik kijk uit naar het resultaat. Succes met schrijven.
   Hartelijke groet,
   Nadine

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s